Hi, ik ben Debbie van der Donk! Ervaren en erkend coach en trainer bij overspannenheid en burn-out

kom met mij in contact

Mensen ondersteunen in het terugpakken van de regie over hun leven.
Dat is mijn belangrijkste drijfveer!

Burn-out door opleiding en werk en een parentale burn-out als moeder en mantelzorger

Hi, ik ben Debbie van der Donk! Als het gaat om piekeren, stress, overspannen of burn-out zijn, dan weet ik waar ik over praat én ik begrijp waar jij doorheen gaat. 

Jarenlang had ik zelf teveel op mijn bordje en ik brandde twee keer op. Dat kwam door een cocktail van mantelzorg voor onze kinderen (drie inmiddels tieners, lief, creatief, gevoelig, slim en met ASS, ADHD, angst- en hechtingsproblematiek), hoge werkdruk (ik was 16 jaar een zeer gedreven onderwijsprofessional) én mijn persoonlijke neiging tot piekeren en perfectionisme.

Mijn eerste werk gerelateerde en tweede parentale burn-out hadden een flinke impact op mijn gezin en familie, mijn sociale leven, mijn werk en mezelf als mens. Ik heb me doodmoe gevoeld, verdrietig, gefrustreerd, wanhopig, het voelde als falen.

Mijn privésituatie is niet drastisch veranderd. Ik ben dat wél! Ik heb met professionele hulp en actief zelf stappen zetten, anders leren omgaan met stress. Het was achteraf gezien een redelijk vlot, maar in het moment een pittig proces van stappen vooruit en soms weer terug.

Nu werk ik al weer de nodige jaren als gediplomeerd en erkend zelfstandig en freelance coach en trainer, met volwassenen die (bijna) burn-out zijn en ik begeleid jou graag op jouw pad!

Debbie van der Donk erkend coach stresscoach burn-outcoach helpt bij piekeren perfectionisme grenzen stellen Noord-Brabant Gelderland Limburg

En dit ben ik ook!

Limburgse in Brabant
Gelukkig getrouwd
Mama van 2 dochters en 1 zoon
Baasje van Welsh springer spaniel Storm
Denkt veel & doet veel
Leest graag Harlan Coben en JD Barker
Gooit er graag wat humor in
Gaat graag en veel het bos in
Is blij met de ondertiteling op Netflix
(want kijkt veel Spaanse en Scandinavische series)
Danst tijdens het koken
Verliefd op Italië & Slovenië
Podcastfanaat
Ex-Nutella verslaafde
Altijd in voor een mooi gesprek

Erkend stress- en burn-out ACT coach in Noord-Brabant

In mijn functies binnen het onderwijs was mijn belangrijkste drijfveer het bijdragen aan het welzijn van anderen. Leerlingen, collega’s, ouders. Langzaam ontstond de wens om hier op een andere manier vorm aan te geven.

Begeleiden, analyseren, probleemoplossend en creatief denken: dat is waar ik blij van word en goed in ben! Met verschillende opleidingen heb ik me bijgeschoold tot erkend coach en trainer, gespecialiseerd in de materie over stress en burn-out en aangesloten bij twee belangrijke beroepsverenigingen.

Wat ik jou gun is dat jij ontspannen en energiek in het leven staat, zodat je alle aandacht kunt geven aan de mensen en de activiteiten die het leven voor jou belangrijk maken. Minder stress en minder druk ervaren draagt daar zeker aan bij!

Met mijn coaching en training in de natuur help ik jou als zorgzaam, gedreven persoon om te gaan met de gedachtestroom in je hoofd, jezelf op één te zetten en de balans tussen stress, rust en energie te behouden, herstellen of hervinden. 

Wil je nog meer weten over mijn drijfveren en mijn eigen pad naar herstel en veerkracht? Lees dan verder of lees hier mijn blog over hoe ik ben hersteld van mijn parentale burn-out

Als je lange tijd niet kunt ontspannen,
raak je overspannen. En uiteindelijk burn-out.

Ervaringsdeskundig in overspannen en burn-out raken én herstellen

Ik weet niet alleen als coach en trainer waar ik over praat als het gaat om stress, overspannenheid en burn-out. Op meerdere momenten in mijn leven heb ik zelf ervaren hoe het is als er lange tijd teveel op je bordje ligt en je voor iedereen zorgt behalve voor jezelf.

Het pad dat ik heb gelopen en de lessen die ik onderweg heb geleerd brengen me veel motivatie en inspiratie in mijn coaching en training!

Al op mijn 24e raakte ik burn-out. Op de basisschool werd ik jarenlang gepest wat maakte dat ik erg onzeker was over mezelf en daarnaast bepaalde persoonlijke kenmerken heb ontwikkeld, als een soort van overlevingsstrategie.

Ik was enorm perfectionistisch, een doorzetter en controlfreak en legde de lat altijd hoog op het gebied van school, studie en later werk. Ik kon niet doseren en nam geen rust.

Het overspannen raken sloop er beetje bij beetje in. Eerst met vage lichamelijke klachten. Hoofdpijn, darmklachten, een nerveus gevoel. Later kwamen daar angst en paniekaanvallen bij en was de burn-out daar.

Bij een professional heb ik mijn eerste kennismaking met cognitieve gedragstherapie gehad, wat me heeft geholpen om mijn persoonlijke stijl van denken en doen bij te schaven zodat ik vanaf dat moment op een gezondere en fijne manier kon werken en leven.

Vele jaren ging het goed en ik was ervan overtuigd dat stress, al dan niet zelf veroorzaakt, me niet een tweede keer teveel zou worden. Was I wrong…

Debbie van der Donk erkend NOBCO VESB coach trainer bij stress burn-out assertiviteit perfectionisme Noord-Brabant Gelderland Limburg

Is mijn coaching geschikt voor jou? Doe de gratis burn-out test!

Heb je een baan en/of ervaar je uitdagingen in je privéleven wat je veel stress geeft? Ervaar je fysieke, emotionele of cognitieve symptomen die mogelijk door stress worden veroorzaakt? Herken je mijn vroegere klachten of ervaar jij andere ongemakken?

Download dan de gratis burn-out test en je krijgt direct een indicatie of jij burn-outklachten hebt en of je er goed aan doet om professionele hulp in te schakelen.

Hoe lang blijf jij nog zo doorlopen? Inzicht krijgen in je stress level is de eerste stap naar herstel of erger voorkomen!

Opgeven is geen optie.
Stoppen met vechten wél!

Debbie van der Donk erkend coach stresscoach burn-outcoach helpt bij piekeren perfectionisme werkdruk Noord-Brabant Gelderland

Burn-out door je kinderen

Op mijn 37e raakte ik voor de tweede keer burn-out. Opnieuw had ik jaren roofbouw op mijn lijf en hoofd gepleegd, zonder me hier echt bewust van te zijn, nu vooral door uitdagingen in de privésfeer.

Samen met mijn man heb ik 3 prachtige, creatieve, grappige, gevoelige en intelligente tieners (2009, 2010, 2013). Naast gewone zorgen als ouder, hebben we ook te dealen met ASS, ADHD, angst- en hechtingsproblematiek. Een zorgintensief gezin dus, wat maakt dat mijn leven jarenlang in het teken heeft gestaan van zorgen (maken).

Natuurlijk raakte ik niet burn-out dóór mijn kinderen, ook al voelde dat even wel zo. De oorzaak lag uiteindelijk echt niet alleen bij mijn gezin. Ik had ook een intensieve baan in het onderwijs waar ik altijd ‘aan’ stond. Waar ik 200% gaf voor alle kinderen, collega’s, ouders en de school en waar de werkdruk door allerlei vernieuwingen en kinderen met bijzondere onderwijsbehoeften steeds verder opliep.

Mijn neigingen tot piekeren, perfectionisme en controle behoefte speelden ook weer op. Mijn balans tussen stress, rust, energie, werk en privé was uiteindelijk volledig zoek.

Een vlot burn-out herstel is mogelijk

Toen ik uiteindelijk toegaf aan het feit dat het niet goed met me ging, stortte ik pas echt in. Ik heb achteraf bezien exact de manier toegepast die ik nu zelf ook hanteer in mijn begeleiding: opladen, oplossen, oppakken.

De eerste weken nam ik vooral rust. Toen mijn energie iets terugkeerde en er weer een klein vlammetje ging branden, heb ik letterlijk besloten: dit wil ik niet meer. Ik heb opnieuw hulp gezocht om oude denk- en gedragspatronen die de kop weer hadden opgestoken te doorbreken, dit keer werd ACT ingezet, en vooruit te kijken.

Ik leerde accepteren, relativeren en kreeg meer zelfvertrouwen. Ik ontdekte wie ik ben, wat ik wil en wat ik kan. Uiteindelijk volgde er de carrière switch die heeft geleid tot Flore BOSbegeleiding, maar niet voordat ik eerst nog 3 jaar met veel plezier gewerkt heb op mijn toenmalige werkplek in het onderwijs.

Breng minstens 20 minuten per dag door in de natuur. Tenzij je het heel druk hebt. Dan minstens een uur. 

Heb je veel stress door privé omstandigheden? Ook daar kun je burn-out door raken!

Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor de verschillende factoren die een rol spelen bij overmatige stress, overspannen of burn-out raken. Het is zelden alleen door een hoge werkdruk.

Bijna altijd speelt ook de privésituatie een (grote) rol. En, net zoals bij mij, hoe je in elkaar steekt als persoon.

Herstellen is bij burn-out niet gelijk aan ‘beter’ worden. Je bent niet ziek! Ik ga je dan ook niet ‘fixen’. Je wordt óók niet meer de oude na chronische stress, overspanning of burn-out. En dat is precies de bedoeling!

Je wordt een herziene, veerkrachtige versie van jezelf. Je leert hoe je kunt accepteren dat het leven ups en downs kent en je krijgt het vertrouwen dat je hiermee om kunt gaan.

Wandelcoaching bij stress en burn-out in Oss, Noord-Brabant

Persoonlijk heb ik, naast professionele begeleiding, er tijdens mijn burn-out herstel heel veel aan gehad dat ik veel en vaak de natuur ben ingegaan.

Ik woon aan de rand van het prachtig, veelzijdige, uitgestrekte natuurgebied De Maashorst in Noord-Brabant en dit is ook waar ik veel van mijn coaching en trainingen verzorg.

Tijdens mijn herstelproces ben ik letterlijk de lente in, en mijn burn-out uit gewandeld! Net als in steeds meer wetenschappelijke onderzoeken wordt aangetoond, heb ik ervaren hoezeer het in de natuur zijn je burn-out herstel versnelt. Op een nul zweverige, juist heel concrete manier.

Niet voor niets zoek ik met Flore BOSbegeleiding zoveel mogelijk het bos op!

NOBCO en VESB erkend coach

Als erkend stresscoach en burn-outcoach ben ik aangesloten bij de beroepsverenigingen NOBCO en VESB. Ik heb een brede achtergrond met verschillende Hbo-opleidingen, trainingen en werkervaring op het gebied van communicatie, onderwijs, coaching en training, stress en burn-out. Ik school me continu bij en ook volg ik intervisie en supervisie.

Voor een uitgebreid, actueel overzicht verwijs ik je graag naar mijn LinkedIn profiel. Leuk om daar met jou te connecten!

Debbie van der Donk erkend coach stresscoach burn-outcoach helpt bij piekeren perfectionisme werkdruk Noord-Brabant Gelderland

Contact

Debbie van der Donk
Speenkruid 65 | 5351 KC | Berghem
debbie@florebosbegeleiding.nl

Flore BOSbegeleiding KVK 81606524.

Links

werkgebied

Noord-Brabant – Gelderland – Regio Oss – Den Bosch – Boxtel – Vught – Veghel – Uden – Grave – Wijchen – Beuningen – Nijmegen – Druten – Elst

Training in overleg.

aangesloten bij

Debbie van der Donk coach trainer bij piekeren stress overspannen burn-out Oss Uden Veghel Den Bosch Nijmegen Eindhoven
Debbie van der Donk coach trainer bij piekeren stress overspannen burn-out Oss Uden Veghel Den Bosch Nijmegen Eindhoven
Debbie van der Donk coach trainer bij piekeren stress overspannen burn-out Oss Uden Veghel Den Bosch Nijmegen Eindhoven

Werkt ook voor

Healthy Crew logo
Volksuniversiteit Oss logo